• site logo
 • site logo
  • goto resmed english site
  • goto resmed germen site
  • goto resmed spanish site
  • goto resmed french site
  • goto resmed italian site
  • goto resmed belgium site
 • CPAP Producten, Wereldwijde verzending.  Over Slaapstoornissen:
  Slaap neemt ongeveer een derde van ons leven in beslag, en een groeiend aantal artsen gelooft dat het meer aandacht van de medische gemeenschap zou moeten krijgen. Onderzoekers hebben slaapgerelateerde ziektebeelden gekoppeld aan hypertensie, beroerte, congestief hartfalen, depressie en een algehele verminderde kwaliteit van leven.
  De vele slaaponderzoeken die door de jaren heen zijn gedaan, hebben de volgende feiten naar voren gebracht:

  • Slaap speelt een belangrijke rol in de algehele gezondheid.
  • We slapen nu aanzienlijk minder dan 100 jaar geleden.
  • Meer dan 40 miljoen Amerikanen lijden aan een ernstige slaapstoornis.
  • De meeste Amerikanen lijden op een bepaald moment in hun leven aan een slaapstoornis.
  • Slapeloosheid beïnvloedt de algemene functie overdag aanzienlijk.
  • Slaperigheid vormt een groot risico voor pendelaars en ploegarbeiders.

  Soorten Slaapstoornissen:
  Een slaapstoornis is een fysieke en psychologische aandoening of een verstoring van de slaap en waakzaamheid, veroorzaakt door afwijkingen die optreden tijdens de slaap of door afwijkingen van specifieke slaapmechanismen. Hoewel slaapstoornissen tijdens de slaap voorkomen, manifesteren herkenbare symptomen zich tijdens de dag. Een nauwkeurige diagnose vereist een polysomnogram, algemeen bekend als een slaaptest.
  Hier volgt een lijst met enkele bekende slaapstoornissen:

  Slaapapneu – een van de meest voorkomende bekende slaapstoornissen.Gekenmerkt door luid constant snurken en herhaalde prikkelingen, veroorzaakt door een obstructie van de luchtwegen en verstoorde ademhaling. Slaapapneu is bekend in 3 vormen - obstructieve slaapapneu, centrale slaapapneu en gemengde apneu. Obstructieve slaapapneu is de meest voorkomende en ook de meest ernstige.

  Snurken – waarschijnlijk de meest voorkomende van alle slaapstoornissen. Het is een geluid voortgebracht door een slapend persoon, waarbij het zachte gehemelte en de huig trillen tijdens het ademhalen. Het is een teken dat de luchtweg niet volledig open is. Het onaangename en vaak vervelende geluid dat samenhangt met snurken komt voort uit de inspanningen om lucht door de vernauwde doorgang te persen.

  Slapeloosheid - een slaapstoornis die betekent onvermogen om in slaap te vallen. Slapeloosheid verstoort vaak de dagelijkse routine en kan het gevolg zijn van een dieet, inname van cafeïne of alcohol, emotionele problemen, stress of een onderliggende ziekte. Het kan overdag verschillende problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, een gebrek aan energie, moeite met concentreren en prikkelbaarheid. Slapeloosheid kan worden ingedeeld in 3 soorten - voorbijgaand, intermitterend en chronisch.

  Narcolepsie - Narcolepsie is een aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige en oncontroleerbare slaperigheid overdag. De slaapaanvallen van Narcolepsie kunnen op elk moment plaatsvinden, zelfs als de persoon betrokken is bij een activiteit. Tijdens de slaap hebben mensen die aan Narcolepsie lijden een abnormaal slaappatroon: ze gaan vroegtijdig de REM-slaap in zonder door de normale reeks slaapstadia te gaan. Patiënten met narcolepsie voelen vaak vermoeidheid. Andere symptomen van narcolepsie zijn kataplexie, slaapverlamming en hypnologische hallucinaties.

  RLS en PLMD - dit zijn veel voorkomende slaapstoornissen bij ouderen. Restless Legs Syndrome (RLS) is een neurologische aandoening waarbij patiënten onverstoorbare sensaties in de benen of armen ervaren terwijl ze zitten of liggen. Termen die worden gebruikt om het rustelozebenensyndroom te beschrijven, kunnen griezelig, krampachtig, trekken, tintelen, jeuken of knagen omvatten. In tegenstelling tot andere slaapstoornissen zoals narcolepsie, treedt RLS alleen op als het in bed ligt en niet tijdens dagelijkse routinewerkzaamheden. Periodieke ledemaat bewegingsstoornis (PLMD) veroorzaakt schokken in de benen of armen die vaak voorkomen tijdens rusten of slapen.

  Hypersomnie - deze aandoening verwijst naar overmatige slaperigheid gedurende de dag of verlengde, overdreven lange perioden van nachtelijke slaap. Zoals met de meeste slaapstoornissen, is hypersomnie te weinig gemeld omdat veel mensen onterecht geloven dat het altijd normaal is om zich slaperig te voelen en dutjes te doen. Dit verschijnsel komt meestal voor bij tieners en jonge volwassenen.